“Anne Frank – Günümüz için bir Tarih” Sergisi Şişli’de ziyaretçilerini bekliyor

Loading Events
  • This event has passed.
img
Description

“Anne Frank – Günümüz için bir Tarih” Sergisi

Tarih: 20 Mart – 2 Nisan 2018
Yer: Şişli Belediyesi, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi
Adres: Halide Edip Adıvar Mahallesi, Boruçiçeği Sokak, No: 2, Şişli – İstanbul

Anne Frank – Günümüz için bir Tarih” Sergisi, İstanbul – Şişli’de, 20 Mart ve 2 Nisan 2018 tarihleri arasında Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde sergilenecek.
1930 ile 1940 arasındaki dönemi kapsayan, fotoğraflar ile Türkçe-İngilizce metinleri içeren ve 34 panelden oluşan sergi, Anne Frank’ın trajik yaşamını ele alırken, arka planda Nazi rejiminin yükselişi ve Holokost’a yol açan süreçler, Nazilerin başta Yahudiler olmak üzere milyonlarca insana yönelik gerçekleştirdiği zulüm ve bu dönemden çıkarılması gereken derslere odaklanmaktadır.
Bu çerçevede lise öğrencileri ve gençler için zengin bir ders materyali niteliği taşıyan sergi, aynı zamanda yetişkinlere de hitap eden bir içeriğe sahiptir.
Birçok Avrupa ülkesinde de sergilenen sergiyi bugüne kadar 10 milyondan fazla kişi ziyaret etmiştir.
Bu etkinlik, 2018 yılı içinde Türkiye’de gerçekleştirilecek konuya ilişkin bir dizi faaliyetin İstanbul’daki açılış etkinliği niteliğinde olup, Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği, Şişli Belediyesi ve Amsterdam merkezli Anne Frank House (Müzesi) işbirliği ile düzenlenmekte ve Avrupa Birliği tarafından finansal olarak desteklenmektedir.
Sergiye giriş ücretsizdir.

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK)

İletişim için:
Özden Dönmez, Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK),
Tel: +90-536-335 1019, E-mail: bilgi@sehak.org

» Facebook Etkinlik Sayfası: https://goo.gl/LCFo2r

Start Date - End Date

Mar 20, 2018 - Apr 02, 2018

Category

,

Share This